Спестяване на морски костенурки, един курорт наведнъж

Гостите на хотела могат да гледат бейби костенурки и да вземат участие в усилията за опазване на природата

Това е време за гнездене на морски костенурки в тропиците, но за съжаление толкова много опасности се сблъскват с новородени морски костенурки, за които се смята, че само 1 на 1000 ще стигне до зрялост. Въпреки това, много курорти ускориха инициативите за спестяване на морски костенурки, където гостите могат също да участват.

Карибите

Rosalie Bay Resort в Доминика е райско кътче за морски костенурки, където гостите могат да участват в пускането на костенурки на уникален плаж с черни пясъци.

Комплекс Bucuti & Tara Beach Resort в Аруба се съчетава с група спасители на морски костенурки Turtugaruba, за да отстрани гнездата, да образова посетителите и да ги предупреди за гнезда и излюпи. Palm Island Resort в Гренадини и Galley Bay Resort в Антигуа също имат подобни алармени програми, където гостите ще бъдат призовани да дойдат и да станат свидетели на това събитие.

Мексико

Канкун сестри курорти CasaMagna Marriott и JW Marriott Канкун спасяват средно 3 000 застрашени бебета костенурки годишно и гостите са поканени да освободят бебета, които са били излюпени от техните защитени разсадници в морето. AM Resorts в Мексико също работят с природозащитни организации и гости, за да помогнат за предпазването на яйцата и / или за изхвърлянето на яйца; Програмите са на място в "Дриймс" в Канкун, Тулум и Пуерто Валярта, Зоетри Парайсо де ла Бонита в Ривиера Мая, Зоетри Каса дел Мар в Лос Кабос и Sunscape Dorado Pacifico в Ixtapa .

Флорида

Sandpearl Resort в Клиъруотър бийч партньори с морския аквариум "Клиъруотър" (дом на "Делфин"), за да образоват гостите и да ги предупреждават за изпускане на морски костенурки върху имота. Jupiter Beach Resort в Palm Beach County работи с центъра Loggerhead Marinelife, за да организира разходки за костенурки за гости и продава плюшени костенурки с част от приходите, които отиват в центъра.

Lido Beach Resort и курорта в Longboat Key, и двете в Сарасота, работят с Mote Marine Laboratory, за да помогнат на гостите да научат за програми за рехабилитация и мониторинг и да се присъединят към планирани разходки на костенурки. И един долар от всеки коктейл "Tipsy Turtle", продаван в Fort Lauderdale Marriott Harbor Beach Resort, отива директно до Националната фондация "Save The Sea Turtle".

За да научите повече за начините за подпомагане на застрашените морски костенурки, посетете www.widecast.org.

Видео : гигантската кожа костенурка се връща в морето след гнездяването

Видео : освобождаване на бебешка костенурка в Rosalie Bay Resort, Доминика

Проверете карибските цени и отзивите на TripAdvisor